Историческа титла за Григор Димитров!

Историческа титла за Григор Димитров!

Това е най-големият успех в кариерата на българина, епохална победа, която му отваря пътя към големи неща.

Димитров става едва петият тенисист в последните 4 години, пробил до титла от такъв ранг, извън Голямата четворка (Надал, Джокович, Федерер, Мъри). Останалите са Стан Вавринка, Александър Зверев, Марин Чилич и Жо-Вилфрид Цонга.

Григор спечели в Синсинати без да даде сет на съперниците си в уникална седмица, като на финала проби два пъти Кирьос, без да му даде шанс за отговор.

Мачът мина под непрекъснатите овации на стотици българи по трибуните, а родните флагове се виждаха навсякъде. Григор проби при 2:2 в първия сет, взе без проблем подаванията си до края на тази част, като допусна само една точка за пробив на съперника.

Стабилен и спокоен, българинът диктуваше нещата на корта. Разиграванията бяха стихията му, като поне пет пъти той изпълни такива уинъри, че ще ги гледаме в следващите седмици в подборките на тенис-телевизиите.

Във втория сет Димитров отново нанесе само един удар при подаване на съперника - при 5:5, за да си осигури сервиране за мача. За по-малко от час и половина, работата бе свършена!

26-годишната ни суперзвезда в спорта си тръгва от Синсинати с купата "Рокууд" и 954 225 долара от наградния фонд.

Седма титла в кариерата на Григор в ATP тура, завръщане в топ 10 от понеделник (№9) и амбициозен поглед по-нагоре.

С играта, спокойствието и зрелостта от Синсинати, само небето изглежда таванът за надеждите и мечтите на Димитров, а и на всички нас.

Постижението на Григор в Охайо е велико, историческо и - дай Боже, е само началото на още по-големи неща. /dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG