Българският строителен предприемач от световен мащаб Игнат Канев на посещение при кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев

Българският строителен предприемач от световен мащаб Игнат Канев на посещение при кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев

Г-н Игнат Канев е на посещение в Разлог по покана на инж. Красимир Герчев, а визитата му е част от обиколката в региона, както и на „Пирин голф  енд кънтри клуб“.  Г-н Канев и инж. Герчев разговаряха за перспективите за развитие на региона. В кабинета на кмета на Разлог, българският предприемач сподели  детайли от своята работа и опита си, натрупан в Канада, както и своите положителни впечатления от Разлог и региона, забележителностите и  красивата природа, потенциала за развитие и възможност за осъществяване на различни видове дейност.  

Предприемачът  покани градоначалника на Разлог да посети компанията му в Канада, за да представи своя труд и резултата от него и как работата му се реализира в съвременните икономически условия. Въпреки че живее в Канада от много години, той поддържа силна връзка с България. В знак на уважение инж. Герчев подари на г-н Канев герба на Община Разлог за принос в дарителската и благотворителна дейност за България, както популяризирането на родината си по света.

Игнат Канев е роден в с. Горно Абланово, Русенска област. От 1951 г. живее в Канада. Установява се в Торонто, където започва работа в строителния бизнес. Първоначално строи малки къщи за новопристигащите имигранти. Пет години по-късно, през 1956 г., основава там първата си строителна фирма.  През 2002 г. Игнат Канев е награден с орден „Стара планина първа степен“, през 2010 г. е награден с ордена на Онтарио, а през 2016 г. с една от най-високите награди в Канада-Ордена на Канада. Към днешна дата г-н Канев е един от най-успелите предприемачи на световно ниво. Собственик е на 6 голф игрища и голяма строителна фирма в Канада. Управител е на благотворителна фондация, носеща неговото име. Фондацията изпълнява голяма дарителска дейност, предимно за здравни и учебни цели, както и за утвърждаване на православната църква.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG