145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017 Ултрамаратонът ще се проведе за втора поредна година, стартът е на 22 Септември

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017 Ултрамаратонът ще се проведе за втора поредна година, стартът е на 22 Септември

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017 Ултрамаратонът ще се проведе за втора поредна година, стартът е на 22 Септември 19 Септември 2017 г. През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България. Пирин отново ще постави високи препятствия пред всички желаещи да покорят неговите пътеки, низини и върхове. Тазгодишното издание ще се проведе от 21 до 24 Септември и участие ще вземат 145 състезателя от България, Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция и Турция. Трасетата отново ще бъдат две: Трасе А – 150км и Трасе Б – 70км, като промяна в маршрутите няма.

Стартът на ултрамаратона Пирин Ултра 2017, организиран от XCoSports България, ще бъде даден на 22 Септември в 6:00 сутринта. От центъра на планинското градче, състезателите ще се отправят към върховете и долините на Пирин. Екипи на 8 подкрепителни пункта (х.Демяница, х.Пирин, х.Беговица, х.Синаница, х.Загаза, с.Сенекос, х.Яворов, х.Вихрен) ще подпомагат бегачите в битката с трасето и безмилостния терен.

Старт/ Финалът на състезанието и тази година ще бъде позициониран на централния площад в гр. Банско, където на голям екран ще може да се следи движението на участниците чрез GPS система за проследяване. Онлайн, движението на бегачите ще може да се следи и на официалния сайта на състезанието тук: http://www.pirinultra.com/live-novini. Максималното време, отредено за преминаване на Трасе Б (70км) е 30 часа, а за Трасе А (150 км) – 50 часа. Награждаването на победителите на двете трасета ще се проведе съответно на 23 Септември (Събота) от 14:00ч. и 24 Септември (Неделя), отново от 14:00ч.

Пирин Ултра 2017 се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, и под патронажа на Национален парк „Пирин“, чиято 55 годишнина честваме през 2017г. Партньори на тазгодишното издание на състезанието са Scania България, фармацевтична компания Unipharm, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven, Ферма за производство на био козе сирене “Kozle”, спортна фирма Compressport, натурална минерална вода “Pirin Spring”, вила Mineral56. За свежестта на участниците ще се погрижи Nescafe, a за сигурността им - Пистова спасителна служба. Състезанието се провежда със съдействието на Община Банско, Дирекция Национален парк „Пирин“. Медийни партньори на събитието са Нова Телевизия, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°. Онлайн проследяването се осигурява от Loggator.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG