29 септември – 01 октомври: Втори национален събор „Млечният път на България през вековете“ в Луковит

29 септември – 01 октомври: Втори национален събор „Млечният път на България през вековете“ в Луковит

Вторият национален събор „Млечният път на България през вековете“ ще се проведе в Луковит на 29 септември, 30 септември и 01 октомври 2012 г. Той се организира за втора поредна година от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

В събора ще се включат млекопреработвателни предприятия от цялата страна, фирми, свързани с млечната промишленост, сродни организации и държавни институции. Ще се популяризират национални вековни традиции и съвременни технологии, свързани с преработката, консумацията, продажбата и съхранението на млякото и млечните продукти в страната.

През дните на събора в Луковит гостува Луковитското тракийско сребърно съкровище (копие), благодарение на Областния управител Георги Терзийски и на Регионален исторически музей-Ловеч. Копието на съкровището ще бъде експонирано в изложбената зала на НЧ „Съзнание 1895“, където ще може да бъде разгледано от жителите и гостите на града.

В конкурса „Млечният вкус“ може да участва всеки желаещ жител на община Луковит в две категории по избор – млечен продукт и/или ястие с млечни продукти.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG