Започва меден фестивал в Шумен, отворен е за участници

Започва меден фестивал в Шумен, отворен е за участници

Меден фестивал „Шумен жужи“ се открива днес за втора година в града. Събитието ще е изложба-базар на пчелен мед и пчелни продукти и ще продължи от 1-и до 10-и октомври, на главната улица, бул. „Славянски“, каза за „Агрозона“ Даниела Челебиева, секретар на Обединен български пчеларски съюз. Мотото тази година е: „Пчелен мед + пеене + туризъм = здраве и дълголетие“. В изложението към момента ще участват 5-ма пчелари от област Шумен, но събитието е отворено за участие на други желаещи. Пчеларите, които желаят да се включат в изложението, могат да се свържат с Даниела Челебиева на тел.: 0896878211.

За фестивала са поканени хорове от сдружение „Северняшко ехо“, обединяващо хорове от Плевен, Велико Търново и Шумен. За музикалната програма ще се погрижи и вокална група „Медени гласове“, която изпълнява песни за пчелите и природата.

Първото издание на фестивала е било през 2015 г., а в четните години той е в рамките на Карнавала на плодородието в Шумен, а в нечетните се организира самостоятелно.

Челебиева разказа, че пчелното й стопанство са посещавали децата от детска градина „Пчелица“ по проект „Пчелица жужи“, за да бъдат запознати с пчелите и тяхната роля. Деца от детското заведение пък посещавали и други детски градини, за да споделят с други малчугани наученото за медоносните насекоми.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG