ТЪРСИ

ЗАВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРИ ГОРСКИ ПЪТЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮЗДП, ДРУГИ ПЕТ СЕ СТРОЯТ

ЗАВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРИ ГОРСКИ ПЪТЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЮЗДП, ДРУГИ ПЕТ СЕ СТРОЯТ

Приключи изпълнението на още три проекта за строителство и ремонт на трайни горски пътища на територията на Югозападното държавно предприятие.Изграденият в района на „ДГС Земен” горски път "Раянци" е с дължина 7,7 километра и е покрит с трошено-каменна настилка. Трасето преминава през недостъпен район със стръмни склонове и много дерета, като достига до голям басейн по северните части на Земенската планина. Използваната укрепителна система от габиони осигурява устойчивост и възпрепятства развитието на свлачищни процеси.

Новият горски път осигурява възможност за по-равномерно ползване на дървесина и изпълнение на стопанските дейности в горите. Предвижда се близо 3000 кубически метра дървесина средногодишно да бъдат превозвани по него. Пътят ще улесни достъпа на транспортни средства и специализирана техника при възникване на пожари в района.

Завърши първият етап от изграждането на траен горски път „Телевизионна кула – Лещаро - Побит камък” в района на „ДГС Рилски манастир” с обща дължина близо 5,4 километра. Основно ремонтиран и реконструиран е и горски автомобилен път „Дуркобила –Тръните” в землището на село Пастра с дължина на трасето 3,5 километра.

От 2015 г. до момента със средства от фонд „Инвестиции в горите” на ЮЗДП са изградени и ремонтирани 10 горски пътища с обща дължина 70 километра. В процес на строителство са други 5 в териториалните поделения в Катунци, Кресна, Места, Петрич и Самоков с обща дължина 32,3 километра.

Всички новоизградени пътища са трета степен, което изисква полагане на трошено-каменна настилка и направата на отводнителни съоръжения – канавки, водостоци, кехони и габиони.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG