Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с директори на училища и детски градини от Благоевград и региона

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещна с директори на училища и детски градини от Благоевград и региона

 Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник- кметът по култура и  хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РИО- Благоевград Ивайло Златанов проведоха  работна среща с директори  на учебни заведения  от Благоевград и региона.

В зала „22- ри септември“  бяха обсъдени въпроси, свързани с прилагане на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, както и дейностите, касаещи организацията на образователния процес през учебната година.

На срещата бяха разгледани предизвикателства, с които се сблъскват и се борят учителите в детските градини и училищата. Бе повдигнат въпросът за неходенето и неприсъствието в часовете и класните стаи. Обсъди се темата с проблемните деца, агресивни деца,  деца с необразовани родители,  които пречат на децата си да развиват своя капацитет и знания.

Директори повдигнаха въпросите за децата от ромски произход и тяхното интегриране,  проблемите с охраната в училищата и сигурността на децата, за децата с родители в чужбина и проблемът с физкултурните салони.  Министърът на културата и образованието поясни, че в България има 700 училища, които все още нямат спортни зали, но  по ОП „Региони в растеж 2014- 2020“  20 училища ще бъдат  включени в мерки за изграждане на спортни салони.

   На срещата стана ясно, че от септември месец има открит  телефон и имейл , на които може да се подават сигнали за ученици, които не са в час по време на учебен процес, както и да се сигнализира за ученици, изгонени от учебното заведение.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG