Традицията „Ден на отворените врати” продължава

Традицията „Ден на отворените врати” продължава

Водени от желанието да създадат нова традиция в историята на местното самоуправление, преди 18 години делегатите от Националното сдружение на общините в България вземат решение на 12 октомври да се отбелязва Денят на българската община.

Още през 2012 г. кметът на община Поморие Иван Алексиев поде инициатива, целяща да заинтригува дори най-малките и да провокира активното им участие в това, което се случва на родното им място. Инициативата се казва „Ден на отворените врати” и дава възможност на деца от различните училища в общината да разберат как функционира общинската администрация, да се включат в работния процес и да поемат за кратко отговорностите на служителите.

Вече шест години превърналият се в традиция ден бива очакван с голямо нетърпение от всички, а най-вече от децата. Този път на гости в Общината ще бъдат учениците от V, VI и VII клас на ОУ „Христо Ботев” Поморие. Днес те ще проведат вътрешни демократични избори, за да определят своя кмет и екипа, който ще поеме общинското ръководство за един ден.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG