Пирин Голф и Кънтри Клуб обра купите на Междуклубния шампионат на България за 3-та поредна година

Пирин Голф и Кънтри Клуб обра купите на Междуклубния шампионат на България за  3-та поредна година

На 28-ми и 29-ти октомври се проведе 5-тия Междуклубен шампионат по голф на България. За първа година, в турнира бяха въведени две нови категории – Жени и Ветерани(50+год.). Домакин на Шампионата за втора поредна година беше Пирин Голф и Кънтри Клуб. Участие взеха още голф клуб „Света София”, голф клуб „Правец” и голф клуб „Еър София”, а общият брой на участниците достигна 70.

През изминалите години турнира се състоеше само от 1 категория, състояща се от 2 дивизии, но поради големия интерес към турнира и нарастващия брой голфъри в страната, форматът на турнира продължава да се разраства. Тази година участниците се състезаваха общо в 3 категории – Мъже, Жени и Ветерани(50+), а всяка от категориите бе разделена в 2 дивизии, в зависимост от хендикапа на участниците.

Форматът на игра бе строукплей за шампионатнитедивизии и стейбълфорд за втора дивизия,а крайнотокласиранена отборитесе определяше от трите най-добри резултатавъв всекиотбор. Така след първиятурнирен ден, изпълнен със студ, вятър и дъжд, отборите на Пирин Голф и Кънтри Клуб поведоха класирането убедително, със значителна преднина в почти всички категории и дивизии.

Вторият финален ден бе придружен от по-благосклонновреме, но редовния силен Пирински вятър, което направи играта много тежка и трудна за всички участници. Никой обаче не предаде отбора си и всички участници завършиха успешно своята игра. Така след блестяща игра, вшампионатната дивизия при Мъжете, първи се нареди отборът на „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ в състав – Анди Пийч(капитан), Раян Стайков, Александър Евтимов и Стивън Плац. Втори, с разлика от цели 21 удара, остана голф клуб „Св. София“, следван от голф клубовете „Правец”и„Еър София“.

Във втората дивизия при Мъжете катошампион се записа отново отбор на Пирин Голф и Кънтри Клуб, в състав – Емил Томов (капитан), Момчил Шишков, Илия Кирчев и Младен Шишков. С общ резултат от 195 нетни точки, отборът на домакините и тук изпревари останалите клубове със значителна преднина.

При Ветераните, където се включиха господа над 50-годишна възраст, в дивизия А, шампион стана отборът на „Св.София”, с общ резултат от 486 удара и състав: Емил Марков, Гриша Чернев, Стефан Кралчев и Живко Тенев. В дивизия Б на категорията, първото място генерално бе заето от отбора на домакините, с общ резултат от 175 нетни точки и състав – Стоян Пандев (капитан), Радостин Желев, Христо Божиков и Филипо Фурнари.

За първи път Българска голф асоциация оказаха честта и на дамската част от голф обществото да участват в шампионата с категория Жени. При дамите, отбор победител, с отличен резултат от 109 нетни точки, стана отбор на Пирин Голф и Кънтри Клуб, в състав – Бойка Мицанска (капитан), Ваня Маневска и Бианка Пандева. На второ място се нареди отборът на „Св. София”, следвани от отбора на „Правец”

С много емоции и незабравими моменти ще запомнят всички участници петиямеждуклубен голф шампионат, който набира все по-голяма популярност и се развива все повече, като един от най-интересните и вълнуващи турнири от годишния голф календар.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG