ТЪРСИ

В Луковит се проведе двудневна работна среща на експерти от регионалните управления по образованието в страната

В Луковит се проведе двудневна работна среща на експерти от регионалните управления по образованието в страната

В малките общини от Северозападна България, каквато е нашата, ежедневно се срещаме с тежки проблеми, защото има родители, за които образованието не е ценност, а всъщност бъдещето на децата им зависи от това дали ще посещават училище. С тези думи заместник-кметът на община Луковит Цветенка Хаджиева се обърна към началниците на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ и eкспертите по организация на средното образование от регионалните управления по образованието в страната, които бяха на двудневна работна среща в Луковит на 26 и 27 октомври. Срещата бе на тема „Акценти в дейностите по организация и контрол в условията на новата нормативна уредба“.

Г-жа Хаджиева също изрази надежда навсякъде в България да се предлага еднакво качество на обучение в училище, тъй като от това зависи подготовката на децата, които са бъдещето на страната.  

Като домакин срещата откри началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев, който похвали Община Луковит за доброто взаимодействие с инспектората по прилагането на механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Пожелание за ползотворна работа отправи заместник-областният управител на Ловеч Илиян Тодоров. В духа на българските традиции бе фолклорният поздрав на дванадесетокласници от ПГСС „Сергей Румянцев“ гр. Луковит, подготвени от учителя Антоанета Нечева. 

Начало на същинската работа даде директорът на дирекция „Организация и контрол“ в Министерството на образованието и науката Соня Мелоян, която изтъкна, че в програмата на срещата са заложени теми и проблеми, поставени от самите експерти. Тя обърна внимание на доброто взаимодействие между властите и акцентира на неговата роля за постигане на общите цели в името на децата и учениците.

През двата дни работата бе организирана по групи. Обсъдени бяха нови моменти в организацията на самостоятелната форма на обучение, контролната дейност на старши експертите по организация на средното образование, контролът на РУО по изпълнение на индивидуалните учебни планове за ученици в индивидуална форма на обучение и др.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG