Работна среща по общинския проект „ЗАЕДНО“

Работна среща по общинския проект „ЗАЕДНО“

На 25 октомври 2017 г. се проведе работна среща на екипите за управление и изпълнение на общинския проект „ЗАЕДНО“. Ръководителят инж. Надя Рабаджиева, заедно с координаторите Виолета Йорданова и Анелия Цветанова, обсъдиха текущите задачи и предстоящите етапи на работа с представителите на всички организации партньори - детските градини на територията на община Луковит с изнесени групи в малките населени места, общинските училища с подготвителни групи и читалищата в населените места, в които има детски градини.

До края на годината ще бъдат проведени поредните мероприятия, чрез които включените в проекта деца ще демонстрират постиженията си в овладяването на българския език.

На партньорите по проекта бяха раздадени и част от образователните материали, необходими за осъществяване на дейностите „Допълнително обучение по български език за деца, за които българският език не е майчин“ и „Мероприятия – самостоятелни и съвместни, на детските градини и подготвителните групи, организирани и проведени в читалищата“.

Проектът на Община Луковит BG05M2OP001-3.001-0001 „ЗАЕДНО“ се реализира по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В проектните дейности са включени близо 400 деца от всички детски градини и подготвителни групи. Около две трети от децата са от ромската етническа група и други групи и семейства в уязвимо социално положение и се подпомагат в процеса на образователна интеграция и социализация в ранна детска и предучилищна възраст.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG