Кметът на Банско бе домакин на среща между министър Ангелкова, туристическия бранш и държавните институции

Кметът на Банско бе домакин на среща между министър Ангелкова, туристическия бранш и държавните институции

Кметът на Банско, Георги Икономов, бе домакин на станалата традиционна среща между министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на държавните институции и местния туристически бизнес. В разговора се включи още областния управител Бисер Михайлов. В навечерието на зимен сезон 2017/2018 г. те обсъдиха готовността за посрещането на засиления туристически поток и текущите въпроси в тази сфера.

Представителите на бранша заявиха недоволството си от ниските цени, на които се работи, което води до занижаване на качеството на предлаганата услуга.

„Тази среща се превърна в добра традиция, предоставяща възможност да бъдат обсъдени актуалните проблеми в туристическия сектор и заедно да търсим най-верните решения. Отново заявявам подкрепата си към бранша по отношение на формирането на по-справедливи цени на предоставяните от тях услуги. В крайна сметка предоставяме европейски условия и заслужаваме европейско ниво на заплащане. В момента РЗИ е единствената институция, оправомощена да следи за нивото на шума. В тази връзка скоро ще проведем нарочна среща, на която да коментираме казуса, след което ще инициирам законодателни промени, които да позволят контролът да бъде упражняван и на местно ниво, т.е. да има по-гъвкава система за санкции на нарушителите” заяви Икономов по време на дискусията. Той отправи апел към хотелиерите да използват екологични горива за отопление. „Ще предложа на Общинския съвет да бъдат приети данъчни облекчения за стимулиране на процеса”, добави градоначалникът.

Стана ясно, че Община Банско е активната страна за създаването на Организация за управление на туристическия район „Рила – Пирин”, в който попадат още 22 общини в региона. Основните цели на общата организация са създаването на обща стратегия за развитие, на обща маркетингова и рекламна политика, която да подобри конкурентноспособността на региона на европейския и световен туристически пазар. Учредителната среща се предвижда за началото на месец декември.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG