Важни форуми се проведоха в Луковит през изминалата седмица

Важни форуми се проведоха в Луковит през изминалата седмица

В началото на седмицата в Луковит се проведоха два важни форума, организирани от областния управител на Ловеч Георги Терзийски съвместно с МРРБ.

На 6 и 7 ноември се състоя работна среща на Асоциациите по ВиК от цялата страна с участието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и ресорния заместник-министър Малина Крумова. Основният въпрос, поставен на форума, бе свързан с неконсолидираните ВиК оператори, които към момента не могат да кандидатстват за европейско финансиране на инвестиционни проекти.

 

Вторият форум в Луковит бе национална дискусия на тема „Магистрала „Хемус“ – възраждане на българския Север“, която се проведе на 7 ноември. Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ представи идейния проект за изграждането на участъка от АМ "Хемус" от пътен възел "Боаза" до пътя Плевен - Ловеч. На форума присъстваха народни представители от региона, кметове на общини и кметства, общински съветници, експерти и представители на бизнеса и различни институции.

Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов първо обяви завършването на ремонтните дейности на път I-3 в работния участък в регулацията на гр. Луковит, като спомена и за съдействието на кмета на община Луковит Иван Грънчаров.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG