Процедури за €207 млн. по ОП ”Иновации и конкурентоспост”

Процедури за €207 млн. по ОП ”Иновации и конкурентоспост”

о оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/ ще се открият процедури за около 207 млн.евро.
Това обяви заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, цитиран от БТА.
До края на годината предстои стартиране на мярка за повишаване на ресурсната ефективност на МСП. Все още дискутираме и "изчистваме" процедурата за насърчаване на предприемачеството за стартиращите компании, като се търси пресечна точка между желанията на бизнеса с идеята да се покрият всички сектори, отбеляза заместник-министърът.
Той информира още, че предстои за стартират две ваучерни схеми по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", като изрази надежда те да са готови до края на годината. Едната от тях ще насърчи малките и средни предприятия /МСП/ при използването на високотехнологични решения, като ваучерна схема е с лимит от 20 до 50 000 лева.
Подкрепа ще има за проекти, свързани с разработването на интернет страници, платформи за е-търговия и др. Тази схема ще е с първоначален бюджет 5 млн. лева, ако е жизнеспособна, може занапред да бъде увеличена, отбеляза Манолев.
Втората ваучерна схема, която вече е финализирана, е насочена в подкрепа на компании за покриване на разходи до 50 000 лева по подготовката за излизане на фондовата борса. Манолев съобщи, че към днешната дата по програмата са изплатени над половини милиард лева, което е над 20 на сто от общия й бюджет. Сключени са 1461 договора за 1,320 млрд. лева. Обявените процедури са на стойност 1,570 млрд. лева или 63 на сто от целия бюджет на програмата, което я прави една от най-добре работещите.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG