Сандански, Кресна и Струмяни изграждат инсталации за обработка на отпадъци с пари от ЕС

Сандански, Кресна и Струмяни изграждат инсталации за обработка на отпадъци с пари от ЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметовете на Сандански, Кресна и Струмяни подписаха договор за изграждане на две инсталации за обработка на отпадъци. Това е първият договор за безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Отпадъци" на ОП „Околна среда 2014-2020".

По проекта ще бъдат изградени компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци с капацитет 2623 тона годишно и инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци с годишен капацитет 10 430 тона.

Съоръженията ще бъдат разположени в административните граници на община Сандански и обхващат трите общини Сандански, Кресна и Струмяни. Компостиращата инсталация ще обслужва над 43 000 жители, а инсталацията за предварително третиране ще преработва отпадъците на над 47 000 жители.

Общият размер на инвестицията е над 9,3 млн. лв. Безвъзмездната финансова помощ в размер на над 7 млн. лв. е осигурена от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020". Периодът за физическо приключване на дейностите по проекта е 27 месеца./dir.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG