БЛИЗО 13 000 ЕЛХИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕДЛОЖИ ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

БЛИЗО 13 000 ЕЛХИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕДЛОЖИ   ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

Общо 12 800 коледни елхи, от които 3200 живи с коренова система, има готовност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие. По традиция добивът на коледни дръвчета започва в началото на декември. Предлагат се обикновен и сребрист смърч, обикновена и борисова ела, черен и бял бор, зелена дугласка, аризонски кипарис. Основната част от елхите в обхвата на ЮЗДП се добиват при почистване на просеките под далекопроводите, а по-малко са отгледаните в горски разсадници.

Сече се само при заявен интерес от търговци и след подадени заявки в  държавните горски и ловни стопанства. Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Отсечените дръвчета са от 2.00 до 30.00 лева. Цените на живите елхи в контейнер, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 4.00 до 30.00 лева.

И тази година ЮЗДП предоставя възможност на всеки, който желае да закупи директно коледно дърво от горските стопанства. За целта е необходимо да подаде заявка на тел. 0887 989 859, инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите”.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG