Кметът на Банско Георги Икономов гост на официалната церемония по обявяването на София за европейска столица на спорта за 2018 година

Кметът на Банско Георги Икономов гост на официалната церемония по обявяването на София за европейска столица на спорта за 2018 година

Кметът на европейския град на спорта за 2017 г. – Банско, бе гост на официалната кампания на София европейска столица на спорта за 2018 година. Георги Икономов, който бе и рожденник в този ден, изнесе презентация в рамките на конференцията на тема „София – европейска столица на спорта”.

В присъствието на Йенс Кристенсен – заместник генералния директор на Европейската комисия, Елен Герджиков – председателят на Столичния общински съвет и президент на София 2018, заместник-министъра на спорта Ваня Колева, евродепутата Андрей Ковачев, председателя на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта – Франческо Лупатели, и заедно с представители на други общини – носители на титлите градове на спорта като Стара Загора, Пловдив, Бургас и Русе, бе коментирана значимостта на тези общи европейски инициативи. Идеята на г-н Лупатели, зародила се само преди 18 години, вече е общоевропейска инициатива, стремяща се към популяризиране на спорта като начин на живот, като източник на здраве и тонус, на толерантност и спортсменство, като метод за социализация.

С кратка презентация Икономов отново демонстрира защо Банско бе избран да бъде град на спорта, наред с повече от 400 европейски града. „Подпомагането на дейността на близо десет различни видове спорт, домакинството на над 70 събития от най-различен ранг всяка година, масовите детски школи, оказваната подкрепа за спортните прояви, няма да приключат с преминаването в следващата календарна година. Напротив – ще продължим да търсим начини да подобряваме спортната инфраструктура и да бъдем коректен партньор” заяви той по време на дискусията.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG