Задължават нотариусите да регистрират в КАТ сделките с автомобили

Задължават нотариусите да регистрират в КАТ сделките с автомобили

От 27 декември продавачите на коли вече няма да бъдат длъжни да представят пред "Пътната полиция" договор за покупко-продажба. Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

След тази дата купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът - български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, е длъжен до един месец да регистрират превозното средство. В момента няма регламентиран в нормативен документ определен срок за регистрация.

„Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец - автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията", разясни Рановски.

Справката на МВР показва, че годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят собственика си.

Най-вероятно ще отпадне нововъведената мярка да се свалят регистрационните номера заради изтекла шофьорска книжка, след полемиката, предизвикана от икономиста Владимир Каролев./infostock.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG