ОДОБРЕН ЗА ФИНАНСИРАНЕ Е ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ „ПРЕДИМСТВОТО ДА СИ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА“

ОДОБРЕН ЗА ФИНАНСИРАНЕ Е ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА ЛУКОВИТ „ПРЕДИМСТВОТО ДА СИ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА“

Одобрен е проектът на Община Луковит „Предимството да си част от Европа“ след проведен конкурс за финансиране на малки проекти в рамките на Договор с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ чрез Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.

Проектът е насочен към учениците в общината. Стойността му е 4000 лв., като 3000 лв. се осигуряват от грантовата схема и 1000 лв. са собствено съфинансиране. Партньор е СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит.

Основната цел е да се привлече интересът на младото поколение към председателството на България на Съвета на ЕС и да се утвърди образът на страната ни като равноправен член и надежден партньор, който може да ръководи и да допринася за развитието и напредъка на ЕС. Това ще се постигне чрез осем основни дейности.

Учениците ще създадат т.нар. „Европейска поща“ със свои послания до Европейския съюз. На кръгла маса „Българско европейско училище“ ще се води дебат между училищни отбори  по различни актуални теми и проблеми на европейското семейство. Общински ученически съвет Луковит ще издава бюлетин „Европейски дневник“. Ще се проведат също специален „Час по Българско председателство на Съвета на ЕС“, рисунка на асфалт „Аз и Европа“ и състезание „Детска лека атлетика“. Планирана е и инициативата „Пижо и Пенда в Европа“ с изработване на голяма мартеница и флашмоб в центъра на Луковит, както и „Европейско младежко екоучилище“ с изложба на ученически творби по брега на река Златна Панега.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG