ТЪРСИ

В Луковит грейнаха 40 елхи и 7-метров надпис за годишнината на града

В Луковит грейнаха 40 елхи и 7-метров надпис за годишнината на града

С обратно броене кметът Иван Грънчаров даде ход на светването на коледната украса в Луковит. Събитието е традиционно за града, но тази година изненадите обогатиха празнично украсения център. Точно 40 елхи в различни размери грейнаха на площад „Трети март“. Те са аранжирани в цялостна масивна композиция, която е атрактивно осветена.

Централната градска част също е обсипана с тематични акценти. Еуфория предизвиква светещият надпис „120 години град Луковит“. Поставянето му е съобразено с факта, че Княз Фердинанд е обявил със свой указ Луковит за град именно в началото на месец декември. Светещото 7-метрово съоръжение ще впечатлява през цялата 2018 година, която ще премине под знака на кръглата годишнина.

На празничната церемония в Луковит пяха и танцуваха ученици от НУ „Инж. Вълков“ и СУ „Ал. Константинов“. Гост-водещ на събитието бе колоритният кипърски танцьор и шоумен Памбос Агапиу, който представи и темпераментна програма с танцьорите от „Лос Памбос“. Кулминацията на церемонията бе съпроводена с грандиозни фойерверки.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG