Бизнесът ще търси още хора през 2018, въпросът е има ли ги

Бизнесът ще търси още хора през 2018, въпросът е има ли ги

Няма промяна в очакванията на работодателите, те ще търсят служители и през тази година със същия интерес.
Това каза Надя Василева от компания, занимаваща се с набиране на персонал пред телевизия "Блумбърг".
„Това значи, че те не усещат да има развитие на пазара на труда, тоест да има повече хора, които да търсят работа, и се чувстват притеснени за това дали ще намерят хората, които им трябват, за да растат като компании“, смята експертът. Василева съобщи, че около 80% от работодателите споделят, че ще останат на същите нива.
"Но 14% пък положително казват, че ще назначават. Това означава, че тези, които ще уволняват са много по-малко“, каза още тя. По думите ѝ през 2017 е имало компании, които са пораснали в сферата на строителството и производството, както и при центрове, обслужващи чуждестранни клиенти.
„Определено там имаме изключително висок ръст и продължават да се търсят хора, които владеят два езика, както и хора, които искат да работят в производството, защото там ръстът беше изключително голям. Шофьори много се търсеха и ще се търсят още“, обясни Василева.
„Работодателите споделят в момента е, че работниците са тези, които в момента липсват, за да могат производствените компании да се развиват и да приемат повече поръчки. Затова много се радвам, че забелязваме тенденции в промени на законодателството, в посока внос на хора отвън, защото това трябваше да стане преди 20 години поне“. /dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG