След драматична битка - Гришо ликува на Корт №1! Димитров на 1/2-финал в Бризбейн

След драматична битка - Гришо ликува на Корт №1! Димитров на 1/2-финал в Бризбейн

Гришо Димитров и Райън Харисън показаха сериозна класа в 1/4-финален мач от турнира на двойки в Бризбейн. Опоненти на Григор и американеца бяха австралийците Ник Кирьос и Мат Рийд. Двубоят се игра на Корт №1 и завърши с драматична победа за Димитров и Харисън - 2:0 сета - 7:6 (2), 7:6 (3) в отделните части.

 

В първия кръг на състезанието Гришо и Райън победиха с 6:3, 1:6, 10:5 тандема Лейтън Хюит/Джордан Томпсън.

Припомняме, че на сингъл Димитров ще започне в Бризбейн в четвъртък, отново срещу австралиец – Джон Милман. Мачът се очаква около 12:30 часа българско време. Григор има за задача да защити титлата си от предходното издание на турнира.

 

Гришо застана на сервис-линията в началото на мача и двойката Григор Димитров/Райън Харисън поведе с 1:0 гейма. Последва пробив - 2:0. Кирьос и Рийд обаче върнаха брейка, при това изоставайки с 0:40, и намалиха пасива си - 1:2.

 

Зададоха се 9 поредни гейма в полза на сервиращите и резултат 6:6.

 

Така частта се реши след дълъг гейм. В тайбрека Григор и Райън взеха ранна преднина и надделяха със 7:2 точки. 1:0 сета за българина и американеца.

 

Във втория сет сервиращите почти нямаха затруднения, не беше осъществен брейк и по този начин се стигна до още един тайбрек. Отново триумф в дългия гейм за Димитров и Харисън, 7:3 точки. Победа с 2:0 сета!

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG