Регионален исторически музей – Благоевград взе участие в два туристически форума

Регионален исторически музей – Благоевград взе участие в два туристически форума

Регионален исторически музей – Благоевград участва в два туристически форума под надслов „На фокус е туризмът“. Събитията се организират от Сдружение „НА ФОКУС“, България и сдружение „Лешки“, Македония по проект „Устойчиво развитие на туризма – актив за трансгранично сближаване и просперитет“.
Стартът на форума беше даден на 9 януари, когато посрещнахме участниците в залите на музея, за да покажем потенциала си и да обсъдим възможностите за сътрудничество в посока развитие на трансграничния туризъм.
На 10 януари във фоайето на зала „Яворов“ бе организирано туристическо изложение, където Регионален исторически музей – Благоевград представи свой щанд. На изложението в Берово на 16 януари, като част от дестинация Благоевград също представихме дейностите си и богатата експозиция, чрез презентация, филм, дипляни и други.
Над 100 участника от България и Македония, представители на туроператори, местни власти, културни институции, неправителствени организации, малки и средни предприятия, туристически водачи и други заинтересовани страни се включиха в събитията. Тези мероприятия бяха изключително ползотворни за всички, както за предлагащите услуги в областта на туризма, така и за потребителите на туристически услуги. Сложихме началото на нови партньорства и ще продължим да работим за популяризирането на богатото ни природно и културно наследство като основа за развитието на туризъм в региона.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG