Раданова: Имаме четири реални шанса за медал

Раданова: Имаме четири реални шанса за медал
Състезателката по шорттерк грабна среброто в Солт Лейк Сити (2002) и Торино (2006) в дисциплината 500 м, като се окичи и с бронз на 1500 м през 2002 г. Раданова има и 16 медала от Световни първенства, два от които златни. Тя е и последният ни медалист от зимни игри.
 
Безспорно е една от най-успешните ни спортистки, приключва активната си кариера през 2010 г., като в момента тренира младите родни надежди в шорттрека.
Дни преди началото на зимната Олимпиада в Пьончан, Раданова изрази оптимизъм за родното участите, като пред Дир.бг тя сподели, че България има четири абсолютно реални шанса за медал.
 
"Шансовете на двамата ни сноубордисти - Радослав Янков и Сани Жекова, като и биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев за медал, са абсолютно реални. Вярвам, че имат сили за нещо голямо в Пьончан. 
 
Спортът в днешно време е отишъл на друго ниво - много по-високо. Смятам, че е по-развит във всяко едно отношение, а ние изоставаме.
Нужна е много повече работа и много повече масовост. С повече масовост, ще имаме по-голяма възможност да подберем конкурентноспособни състезатели на най-добрите зимни атлети.
Като за финал, Раданова отправи и пожелание към българите, които ще представят страната ни в Пьончан от 9 февруари:

"Освен да бъдат здрави, да се борят и да не се страхуват как ще бъдат оценени в последствие. Мястото, където се оценява трудът и желанието ни, са пистите, залите и стадионите.
Нека покажат най-доброто от себе си и представят достойно България."
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG