Станете част от Ден на менторството

Станете част от Ден на менторството

На 17-и февруари в Дом на киното ще се проведе Ден на менторството, организиран от програмата ABLE Mentor на Асоциация на българските лидери и предприемачи - ABLE. Основна цел на благотворителното събитие е да промотира концепцията за менторството, което има силата да съгради по-приобщаващ и добър свят и да подпомагa развитието на младите хора. В съботния ден освен да изгледате заедно с нас прожекцията на филма “Човекът, който познаваше безкрайността” (The Man Who Knew Infinity), свързан с тематиката на менторството, ще имате възможност и да се запознаете с проектите на ученици, преминали през програмата, както и с екипа й, който я развива от 2013 г. насам.

ABLE Mentor използва менторството като инструмент за позитивна промяна. Екипът събира ученици и ментори въз основа на общи интереси, за да работят върху проекти в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип. Програмата създава благоприятна среда за ученици 10/11 клас, в която да се възползват от пълния си потенциал днес, за да оформят по-добро бъдеще утре. Екипът вярва, че може да създаде общност от млади и вдъхновени хора, които да предприемат действия, които променят положително както техния, така и живота на околните.

Програмата е на етап от развитието си, в който има нужда от финансова помощ. Вече четири години доброволци, отдадени на каузата да помогнат на развитието на ученици от ранен етап, дават от свободното си време и енергия, за да осъществяват приключението, което наричаме ABLE Mentor. Енергията и отдадеността, уви, не винаги са достатъчни. Желанието на екипа е да остави истинска следа, да стигне до повече ученици, които да намерят подкрепа в лицето на своя ментор. Доброволците се стремят и работят неуморно за по-всеобхватна и качествена програма за всички участници. Към момента програмата се развива в Благоевград, Враца, Пазарджик, Варна, София и Казанлък като се водят преговори за старта на ABLE Mentor в Дупница и Румъния. 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG