Търгът за скоростния път от Ботевград до Мездра стартира през март

Търгът за скоростния път от Ботевград до Мездра стартира през март

Основен приоритет на правителството е развитието на автомагистралната мрежа в Северна България и тази година стартират проектите Видин - Ботевград, АМ „Хемус" и АМ „Русе - Велико Търново". Изграждането им ще модернизира целия регион и няма министър или председател на АПИ, който да не иска да се строи по-бързо, заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

През март ще започне процедурата за избор на изпълнители на отсечката между Мездра и Ботевград /33 км/. Срокът за построяването й ще е около 2 години и половина, като в този участък ще има и 2 тунела. През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци. Отсечката ще бъде разделена на 3 части Видин - Димово, обход на Димово и Димово - Ружинци, като целта е да се заобиколят големите населени места - гр. Димово, Бела и Скомля, обясни инж. Атанасов.

Трасето на новия път ще бъде с автомагистрален габарит с по две активни ленти и една аварийна в посока. Председателят на УС на АПИ посочи, че се работи по подготовката и на останалите участъци от направлението - на обхода на Враца предстои допроектиране и строителство на още една лента за движение, отсечката между Враца и Мездра ще бъде рехабилитирана, а за Ружинци - Монтана предстои до края на годината или в началото на следващата да стартират процедурите за строителство и надзор. Заради обжалване на Доклада по ОВОС е блокирана работата по участъка между Враца и Монтана.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG