Евродепутатът Асим Адемов награди победителите в конкурса за средношколци „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“

Евродепутатът Асим Адемов награди победителите в конкурса за средношколци „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“

 

Конкурсът бе организиран  по повод деня на народните будители и има за цел да  стимулира интереса и критичното  мислене на  младите хора към Европейския съюз, мястото на България  в него и бъдещето развитие.

 

Тричленно жури оцени получените 36 творби.

В раздела за есе победители са:

Борислава Златанова от ЗПГ "Климент Тимирязев" -  гр. Сандански

Димитър Гемеджиев от НПГ "Димитър Талев" - гр. Гоце Делчев

Сюлейман Господев от НПГ "Димитър Талев" - гр. Гоце Делчев

В раздела за мултимедийна презентация най-добре са се справили:

Мариела Латинова  от ЕГ "Акад. Людмил Стоянов"- гр. Благоевград

Мария Балтаджиева от ПМГ "Яне Сандански"  - гр. Гоце Делчев

Георги Мутафчиев от  ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" -  гр. Благоевград

И шестимата,  по покана на евродепутата Асим Адемов,  ще посетят през месец април Европейския парламент в Брюксел.Още седем техни връстници, показали  творчество, знания и креативност ще се запознаят с работата на Народното събрание в София.  

Всички участници в конкурса получиха грамоти, подписани от евродепутата Асим Адемов.

Той призова присъстващите в  срещата ученици, учители и директори на учебни заведения да се включат в неговата нова  инициатива "Отечество любезно", посветена на  3 март.

В церемонията днес  взеха участие областният управител Бисер Михайлов, началникът на Регионалното управление по образованието Ивайло Златанов, бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG