Близо 20 хил. кг храна унищожена от БАБХ през февруари

Близо 20 хил. кг храна унищожена от БАБХ през февруари

18 498 кг. храни са възбранени и насочени за унищожаване от предприятия и складове за търговия на едро през февруари месец. Вследствие на засилени проверки Агенцията по храните е извършила 11 833 проверки, от които са издадени 658 предписания и 152 АУАН-а.

 Общият брой затворени обекти с временно преустановена дейност са 13 бр. 3 от тях са във Варна заради незадоволителна материално-техническа база. Най-много затворени обекта – 5 – има в Плевен.

Във  връзка с вече приключилия зимен туристически сезон са извършени засилени проверки в обекти за търговия на дребно с храни,подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено  хранене, туристически обекти предлагащи услугата „ол инклузив“ и други на територията на ОДБХ – Благоевград, София град, София област и Смолян.

 През февруари също така е имало  264  извънредни проверки. За отстраняване на констатираните несъответствия са издадени 18  предписания и 9 АУАН-а. Възбранени и насочени за унищожаване са 33,144 кг. месни заготовки с изтекъл срок на годност.

Най-често установените несъответствия по време на проверките са: несъответствия по сградов фонд и оборудване, предлагане на храни с изтекъл срок на годност, предлагане на храни без етикети и придружителни документи за произход, неспазване на условията и сроковете на съхранение, извършване на дейност в обекти без регистрация./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG