Германия плаща до 50 евро за отстреляно диво прасе

Германия плаща до 50 евро за отстреляно диво прасе

Германия ще плаща на ловците за да стрелят по диви прасета. Страната се стреми да намали риска от разпространение на африканска чума по свинете, като намали популацията. Освен това системата включва  и съфинансиране за използване на ловни кучета.

Държавата дава различни възнаграждения, според федералните провинции. В Мекленбург-Предна Померания ловците получават от 1 декември 2017 г. до 31 март 2019 г. премия от 25 евро на отстреляна дива свиня. Освен това за използване на ловно куче има добавка от 25 евро, пише farmer.pl.

В Саксония-Анхалт плащат на ловците бонус от 50 евро за отстреляна свиня, а в  Бавария  20 евро. Ако ловецът изпрати животното или част от него за изследване в лаборатория, получава още 20 евро.  В провинция Бранденбург – също 50 евро, но това става само в случай на отстрел на животни, надвишаващи количеството на диви прасета, отстреляни за сезона. В Саарланд пък плащат 200 евро за организатор на ловни дружинки.

В Саксония само преди дни обявиха, че ще бъдат предоставени допълнителни средства за лов на глигани и използване на ловни кучета.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG