Инициативата „Европа в моята Силистра“ стартираха от ОИЦ-Силистра и ЕГ „Пейо Яворов“

 Инициативата „Европа в моята Силистра“ стартираха от ОИЦ-Силистра и ЕГ „Пейо Яворов“

Инициативата предоставя идеалната възможност за гражданите да разберат и да споделят с други хора как бюджетът на ЕС се изразходва за подобряване на тяхното ежедневие по многобройни начини. През целия месец май европейските граждани ще научават за хиляди проекти, финансирани от ЕС, в 27-те държави членки. Някои може би с изненада ще установят, че един от тях се реализира в непосредствена близост!

В рамките на инициативата „Европа в моята Силистра“ ОИЦ-Силистра и ЕГ „Пейо Яворов“ организират поредица партньорски събития, които да насочат общественото внимание към успешните проекти с европейско финансиране в Силистра: Фотоконкурс „Европа в моята Силистра“; Концерт на млади таланти по повод 9 май – Ден на Европа; Ден на отворените врати – посещение на обекти с финансирани проекти; Информационна среща-дискусия с младежи.

 

Фотоконкурсът стартира на 2 май и е насочен към ученици от ЕГ „Пейо Яворов“. Участниците ще трябва да направят фотография на обект или събитие, финансирани с европейски средства. Задължителен елемент ще бъде присъствието на информационна табела или друг елемент, който показва финансиращата програма.

На 9 май, Ден на Европа, от 17:30 ч. ще се състои празничен концерт с участието на млади таланти. За място на изявата е избран част от реновирания с европейски средства площад „Свобода“ – обособено място пред входа на ОИЦ-Силистра. По време на събитието ще има и изнесена приемна на Центъра.

„В периода 14-18 май ще проведем Ден на отворените врати – един вече доказал се успешен формат на събитие. С група ученици от ЕГ „Пейо Яворов“ ще посетим обекти, с изпълнен или настоящ проект от различни сфери на дейност – градска и околна среда, бизнес и селско стопанство. Бенефициентите сами ще разкажат на младежите за дейностите, които изпълняват, своя опит и резултатите, които са постигнали след приключване на проекта.“ – сподели Ана Караджова, управител на ОИЦ-Силистра.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG