Народна музика и танци изпъстриха поморийския Гергьовден

Народна музика и танци изпъстриха поморийския Гергьовден

На територията на община Поморие общо 623 са мъжете, носещи името Георги. Най-възрастният от тях е на 88 години, а най-младият – все още няма навършена дори една. Гергьовден обаче е специален не само за имениците, но и за всички жители на общината, защото от 1991 г. насам денят е приет за патронен празник на Поморие.

 „Гергьовден е много ценен ден за нас, поморийци, защото Свети Георги е наш патрон, символ на доброто и победата над злите сили. Заради това този град е благословен, а хората са добри и гостоприемни. Нека с много вяра, търпение и упоритост, водени от нашия закрилник, да развиваме все повече нашия прекрасен град“, каза кметът Иван Алексиев. И тази година той посрещна редица официални гости, пропътували хиляди километри, за да уважат събитието, а именно представители на местната власт от Русия, Гърция, Унгария, Румъния и Турция.

С това изненадите за Гергьовден не приключиха. Председателят на Общински съвет Адам Адамов посрещна на сцената 90-годишната народна певица Янка Танева. През април 2018 г. легендарната изпълнителка на тракийски песни бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Поморие”, а днес тя получи и почетния си плакет. Програмата продължи с емблематичните песни на Танева и с впечатляващ поздравителен концерт на един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство, Ансамбъл „Пирин”.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG