Близо 30 хил. кг храни насочени за унищожаване през април

Близо 30 хил. кг храни насочени за унищожаване през април

Близо 30 хил. кг храни са насочени за унищожаване през април месец, съобщават от БАБХ. От предприятия и складове за търговия на едро са иззети  28 331 кг. храни от животински и неживотински произход, а от обектите за търговия на дребно общо 767,5 кг. и 10 554 бр. яйца.

Установени са  374 кг.  храни от месни продукти, които са били  неправилно съхранявани, с изтекъл срок на годност,  без идентификационна маркировка и етикетировка и  липса на проследимост. Инспекторите са открили още  339 кг. брашно с изтекъл срок на годност, както и  23,3 кг.  подправки, чай, фалафел.

За миналия месец са извърешни 12 356 проверки. 11 обекта са затворени, като 2 от тях са в Бургас и 3 в София.

 Около Великден е имало засилени проверки в обекти за производство на храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно с храни, пазари и тържища, находящи се на територията на съответната област в страната.

При проверките по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които се извършват регулярно при предварително изготвен график от ДФ „Земеделие“, не са констатирани несъответствия при транспортирането, опаковането, съхранението и предлагането в детските и учебните заведения. Млякото и млечните продукти отговарят на БДС, а плодовете и зеленчуците са без видими признаци на развала./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG