ТЪРСИ

Деца от Силистра влизат в програма на НАСА

 Деца от Силистра влизат в програма на НАСА

Общо 20 точки са включени в дневния ред за сесията на Общинския съвет в Силистра, която започва след час. В рамките на заседанието съветниците ще трябва да изберат временна комисия за избор на съдебни заседатели и да приемат общински програми за закрила на детето за 2018 г. и за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища. 

Съветниците ще обсъдят предложението за отпускане на стипендия от левовата равностойност на 1250 щатски долара на петокласничката Ния Атанасова от Силистра. Парите ще са за участие в учебно-треноровъчен лагер  в гр. Измир, Турция, който е част от програма на американската космическа агенция НАСА. 

Другият участник в космическата програма е Николета Иванова, също от 5 клас, но нейната стипендия ще бъде поета от сдружението “Център за творческо обучение”, поради което общинската администрация е решила да подпомогне финансово малката Ния Атанасова./websilistra.net

До избора на двете деца от Силистра за участие в космическия център се е стигнало след конкурс и експертна оценка на професионално жури на всички кандидати.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG