Режисьорът Николай Априлов започна репетиции на „Магьосникът от Оз” в театъра

Режисьорът Николай Априлов започна репетиции на „Магьосникът от Оз” в театъра

Режисьорът Николай Априлов и директорът на театъра, Александър Галперин откриха първата репетиция на мюзикъла „Магьосникът от Оз” по Лиман Франк Баум (автор на приказката).

            Премиерата на мюзикъла, който се подготвя в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград ще открие новия театрален сезон. Той е предизвикателство както за постановъчния екип, така и за младата трупа, защото самият жанр изисква отлична актьорска игра и много добра музикална и танцова култура.

            Постановката е на Николай Априлов, известен актьор, автор, режисьор на многобройни събития, концерти, фестивали, спектакли, както и автор, режисьор и водещ на легендарното телевизионно предаване за деца по БНТ „Като лъвовете“. Той пожела на екипа да се забавлява истински в процеса, защото само така посланията им ще успеят да достигнат до публиката в салона.

            В представлението ще се използва музиката на Харолд Арлън, който заедно с E. Харбърг печелят награда "Оскар" за най-добра музика с песента "Отвъд дъгата", във филма „Магьосникът от Оз” от 1939г. - американски фантастичен мюзикъл с режисьор Виктор Флеминг по детския роман от 1900г. „Добрият вълшебник от Оз” (The Wonderful Wizard of Oz) от Лиман Франк Баум. Музикалният аранжимент е на Светослав Заров, сценографията е на Диляна Първанова, а хореографията на Аладин Алиибрахим.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG