СЪВЕЩАНИЯ ПО СТОПАНИСВАНЕ НА ГОРИТЕ ПРОВЕДЕ ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

СЪВЕЩАНИЯ ПО СТОПАНИСВАНЕ НА ГОРИТЕ ПРОВЕДЕ  ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

Приключиха ежегодните съвещания по стопанисване на горите, организирани от Югозападното държавно предприятие съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил и София.От 29 май до 7 юни служители от териториалните поделения на ЮЗДП и централно управление, представители на ИАГ, РДГ, Лесотехническия университет, Лесозащитна станция – София и Горска семеконтролна станция – София, Института за гората участваха в уроците на открито и обсъждаха прилагането на различни лесовъдски системи при стопанисване на горите.

Тази година дискусиите и практическите дейности се проведоха в районите на шест държавни горски и ловни стопанства. В Пирдоп лесовъдите дискутираха проблемите, свързани със стопанисването на буковите гори и създаването на оптимални условия за развитие на насажденията. В Ихтиман коментарите и практическите дейности се проведоха в букови и дъбови гори. Специално внимание беше отделено на разработването на регионални системи за стопанисване на издънкови дъбови насаждения от колектив от Лесотехническия университет.

За стопанствата на територията на РДГ Кюстендил домакини на съвещанията бяха „ДЛС Осогово” и „ДГС Дупница”. Обсъдени бяха проблеми при стопанисването на иглолистните и широколистни гори, както и възобновителния процес в насаждения след проведени санитарни сечи поради нападения от корояд.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG