48 нови камери в Поморие ще помагат за сигурността и спокойствието на жителите и гостите на града

48 нови камери в Поморие ще помагат за сигурността и спокойствието на жителите и гостите на града

Община Поморие, със собствени средства, изгради система от камери, която ще подпомага работата и на Полицията, във връзка с осигуряването на сигурност и спокойствие на жителите и гостите на Поморие. Това съобщи кметът Иван Алексиев.

„Системата за видеонаблюдение е огромна като капацитет и възможности. В момента е на изпитателен срок, но много скоро ще я пуснем официално. Целият град, включително входовете и изходите му, вече е под наблюдение. Камерите са различни в зависимост от територията, която наблюдават – някои са стационарни, други – 360 градусови. Предстои разширяване изграждането на системата към Ахелой и Каблешково” , каза кметът Алексиев.

Общо 48 броя камери са разположени в 24 точки в гр. Поморие и на кръстовището на гр. Ахелой. Освен в Общината, мониторинг център ще има и в РУП Поморие, а софтуерът на камерите има възможност за проследяване на номера в две локации (нощен и дневен режим) и разпознаване на лица (също в нощен и дневен режим).

„Поморие, за разлика от другите черноморски общини е много удобна за контрол. Престъпленията тук са най-вече от битов характер, а комуникацията между местната управа и бизнеса е изключително добра, което най-вероятно е причината, миналата година за Поморие да има само един сигнал за нарушаване на нощната тишина, което е своеобразен рекорд на фона на другите общини.”, каза директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

Във връзка със сигурността, гл. инспектор Георги Куцаров – началник на РУ Полиция-Поморие уточни, че общо 42-ма ще са командированите полицаи на територията на община Поморие за летния сезон, като освен сформираните екипи, ще има и пешеходни патрули.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG