Мандрите имат 1-месечен срок, за да спрат имитиращите продукти

Мандрите имат 1-месечен срок, за да спрат имитиращите продукти

Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни продукти, не могат да произвеждат, разфасоват и преопаковат имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, в един и същи обект, регистриран по Закона за храните.

Това предвижда Наредба за допълнение на Наредба №1 за хигиената на храните на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на здравеопазването, обнародвана днес в "Държавен вестник, съобщават от МЗХГ. Мандрите имат 1 месец срок да приведат дейността си според изискванията на наредбата.
Мерките са насочени срещу „двойния стандарт" при храните, тъй като допринасят за ясното разграничаване на имитиращите от млечните продукти, както в процеса на производството, така и при предлагането им в търговската мрежа. 

По този начин се постига защита интересите на потребителите и гарантиране правото за информиран избор не само за продуктите с произход от други страни-членки на ЕС, но и за продукти, произведени в България, допълват от МЗХГ./infostock.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG