В Силистра стартира 23-ия Международен танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“

В Силистра стартира 23-ия Международен танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“

На 3 юли в Силистра ще бъде открит 23-ият Международен танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“.

До 6 юли дунавският град ще бъде столица на танцовото изкуство в различни жанрове, които ще представят 350 участници  на възраст от 8 до 15 години от страната и чужбина. Събитието няма конкурсен характер, но е уникално по рода си като единственият международен детски фестивал, подчерта за Радио Шумен Цветана Игнатова – директор на дирекция “Хуманитарни дейности” в община Силистра. 

“Замислен е да бъде средище, обмяна на знания и приятелства, както и да популяризира танцовото изкуство. сега фестивалът е обогатен с творчески ателиета за разучаване на танци на гостуващите групи, с мис и мистър Фестивал, вечер на приятелството и дискотека за всички участници”, посочи тя.

Освен от страната, тази година в Силистра пристигнаха състави от Полша, Македония, Румъния и Украйна, които на 3 юли от 17 ч.  ще участват в дефиле. В 17.30 ч. на площад “Свобода” е официалното откриване на международното танцово събитие, когато ще бъде издигнат фестивалният флаг. 

Заради провеждането на събитието ще са необходими свободни места на общинския паркинг, съобщават от местната администрация. Автобусите ще ползват паркинга от 3 до 5 юли между 8 и 21 ч.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG