Десетки декари земеделски земи са под вода в Мизия

Десетки декари земеделски земи са под вода в Мизия

Десетки декари градини и нива са под вода в Мизия. Там вече е обявено бедствено положение. Наводнени са жилищни сгради и магазини. Улиците са залети от от кал и вода, отнесен е и един автомобил. Водната стихия е отнесла цели улици.

Водната стихия изненадала хората в града. Не обаче минаващата през града река Скът е  причина за наводнението, а интензивния дъжд паднал за много кратко време. Приливната вълна била над метър и половина, пишат от БНР. Наводнени са и дворовете в ямболското село Роза, където само за час над селото са паднали 90 л на кв. метър.

122 сигнала са получени в пожарната за щети, нанесени от силните дъждове в страната. Като най-тежка обстановка е регистрирана в  Ямболска област. Тежка ситуация е отчетена и в област Плевен, където  са постъпили 19 сигнала за наводнени жилищни сгради в село Садовец, община Долни Дъбник, и село Ракита, община Червен бряг. В област Велико Търново обстановката се нормализира.

За днес жълт код за валежи е обявен за осем области на страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище и Русе./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG