Младежи чистиха брега на Дунав край Силистра

Младежи чистиха брега на Дунав край Силистра

Група млади хора почистиха  брега на Дунав в района на Дунавски парк в Силистра. Само за часове те събраха отпадъци в общо 26 торби от по 120 и 80 литра, замърсявали района около бившата дискотека “Истър”. Инициатор на акцията е Даниела Урумова, която от години живее в чужбина, но преди дни се върна за лятото в родния град. „За съжаление много от рибарите са причина за замърсяването на брега, а желаещите да чистят не са много“, каза Даниела Урумова.

“Хората си мислят защо да го правят, след като пак така ще стане. Въпросът е, че трябва да има и друга гледна точка. Да бъдем отговорни. Където и да отидеш, да събираш след себе си това, което оставяш. Дано да сме дали пример не само на по-младите, но и на по-възрастните хора. Да се замислят колко много е красива нашата държава и колко може да предложи тази природа”, посочи тя. 

Доброволците за почистване на брега на Дунав планират в близките месеци да организират и информационна кампания, с която тяхната дейност да достигне до повече силистренци, съобщават от радио Шумен.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG