Община Поморие кандидатства с проект за паркове в Каблешково и Ахелой

Община Поморие кандидатства с проект за паркове в Каблешково и Ахелой

Община Поморие успешно внесе проектно предложение за финансиране обновяването на парковете в гр. Каблешково и гр. Ахелой, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Дейностите по проект „Обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение – паркове в гр. Каблешково и гр. Ахелой,  Община Поморие” предвиждат благоустрояване и ремонт на зелени площи, съответно в гр. Каблешково – парк с площ от 12 190 кв. м. и в гр. Ахелой – крайречния парк, с площ от 810 кв.м.

В гр. Каблешково се предвижда ремонт и реконструкция на алейната мрежа и настилки, което включва цялостно преасфалтиране на алеите и обкантяване с нови градински бордюри. Площите и алеите, настлани с тротоарни плочи и настилка от естествен камък също ще бъдат ремонтирани и изцяло подменени с нови настилки от естествен камък. Ще се извърши и доставка на парково обзавеждане, детски спортни площадки и съоръжения за фитнес на открито.

Благоустрояването на крайречния парк в гр. Ахелой ще включва ремонт на алеите посредством бетонови плочи обкантени с градински бордюр, иглолистни и широколистни дървета, затревяване на тревните площи. Предвижда се монтаж на ограда с височина 90 см. за предотвратяване на непосредствения достъп на деца до уличното платно, засаждане на декоративна растителност и др. Проектът включва парково обзавеждане и изграждане на фитнес на открито.

Общата стойност на проектното предложение е близо 1 млн.лева, която е 100 % безвъзмездна финансова помощ.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG