Заключителната конференция по проект „Подкрепа за достоен живот на лица в неравностойно положение” се проведе в община Кочериново

Заключителната конференция по проект „Подкрепа за достоен живот на лица в неравностойно положение” се проведе в община Кочериново

Проектът „Подкрепа за достоен живот на лица в неравностойно положение” е финасиран по Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ  № BG05M9OP001-2.002-0297-С01 от 28.09.2016 г. между Министерство на труда и социалната политика и Община Кочериново. Бенефициент е община Кочериново, в партньорство със Сдружениес нестопанска цел  „Иновация”, гр. Симитли. Стойността на проекта е 499 777,91 лв. - 100% безвъзмездна финансова помощ, а продължителносттана проекта е 22 месеца, считано от 01.10.2016 г.

               Общата цел е подобряване качеството на живот и достъпа до интегрирани междусекторни услуги на хора с увреждания и възрастни над 65г. в Община Кочериново, със затруднения в обслужването си, за преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността. За постигането на общата цел е  създаден и оборудван Център за социални услуги за хора, които имат нужда от помощ и подкрепа поради невъзможност или ограничения за самостоятелно справяне. За разширяване на обема, многообразието и целенасочеността на предоставяните услуги, е изграден мултидисциплинарен екип от специалисти – медицинска сестра, социален работник, психолог, кинезитерапевти шофьор на специализирания автомобил.

              Предстои да  бъдат обсъдени и възможностите за продължаване на предоставянето на социалните услуги на територията на общината.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG