Възможностите за индустрия в регионите на Силистра и Бургас на българо-турски бизнес форум

 Възможностите за индустрия в регионите на Силистра и Бургас на българо-турски бизнес форум

Наскоро 200 компании от България и Турция взеха участие в поредния голям бизнес форум, организиран от Българско-турската търговско-индустриална камара, създадена преди 5 години. Той бе проведен в столицата на България със съдействието на търговската канцелария при посолството на Република Турция в София, научаваме от публикация в сайта на БТТИК www.bgtrchamber.com. Делегации на търговско-промишлените палати от Бурса, Одрин, Чорлу, Узункьопрю, Къркларели и Кешан се включиха в събитието.

Форумът беше открит и ръководен от изпълнителния директор на Камарата Венцислав Венков. Председателят на УС на Камарата Едис Емре се спря на възможностите и приноса, които тя дава в този процес, и наблегна, че стремежът й е да помага на фирмите, работещи в България, както и да привлича нови инвеститори от Република Турция: „Ние споделяме виждането, че по-добър бизнес означава по-добър живот и ще правим всичко възможно да го постигаме”.

Тази есен е предвиден още един българо-турски бизнес семинар по идея на БТТИК и ТИК Чорлу (т.г. навърши 60 години), на който ще бъдат представени възможностите за бизнес в два български региона – Силистра и Бургас, вкл. и на територията на съответните индустриални зони. Подобен е имало в Чорлу през м. февруари т.г. с главна тема: „Как се прави бизнес в България?”, за да бъдат намирани лесно кратките и полезни пътища за решаване на организационни и бизнес въпроси, за намиране на партньорства и за осъществяване на общи икономически проекти (търговия, производство).

Посещение на български журналисти от София, Шумен, Пловдив, Бургас, Силистра и др. градове бе проведено на 19-20 юли т.г. в град Чорлу с организацията на Българско-турска търговско-индустриална камара със седалище град Шумен по покана на колегите им от Търговско-индустриална камара в град Чорлу, област Текирдаг (председател Изет Волкан)./websilistra.info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG