ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТО РЕКОНСТРУИРАНОТО ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ЛУКОВИТ

ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТО РЕКОНСТРУИРАНОТО ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ЛУКОВИТ

На 24 юли 2018 г. официално бе открита реконструираната сграда на Защитеното жилище за лица с физически увреждания в гр. Луковит.

Обновяването на сградата се извърши през последната година по проект „Научаване за социално включване“ (“LSD – Learning for Social Development”) на стойност 392 429,62 лв., изпълняван от Сдружение „Център за независим живот“ /ЦНЖ/ гр. София и финансиран от Фондация „ВЕЛУКС“ - Дания. За целта сдружението сключи споразумение за партньорство с Община Луковит.

Обновяването включи дейности по проектиране, преустройство, ремонт и реконструкция на защитеното жилище съобразно нов самостоятелен тип на организация. Целта на ЦНЖ-София бе трайно и устойчиво да се подобрят условията на живот на младежите с увреждания, ползващи услугата, като всеки от тях има свое собствено домакинство, за което да се грижи и управлява.

Лентата на обновеното защитено жилище бе прерязана от кмета на община Луковит Иван Грънчаров и от ръководителя на проекта Митко Николов, а свещеник Момчил Венциславов освети новия дом. Г-н Грънчаров подари на младежите икона на Св. вмч. Георги Победоносец, който се счита за духовен покровител на Луковит. Митко Николов и председателят на ЦНЖ-София Капка Панайотова от своя страна връчиха на младите хора ключодържатели тип „къщичка“ с пожелание всеки от тях в бъдеще да намери постоянното си жилище и своето призвание.

 

Социалната услуга „Защитено жилище“ е част от Комплекса за социални услуги в гр. Луковит. Тя бе разкрита през 2009 г. по проект, реализиран от Община Луковит по Програма ФАР 2006.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG