Поморие ще бъде домакин на VIII Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2018

Поморие ще бъде домакин на VIII Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2018
На 30 август 2018 г. Поморие ще бъде домакин на VIII Световен шампионат по фолклор “World Folk” 2018. Конкурсната програма ще се проведе общо в 5 града по българското Черноморие, като на сцените ще се изявят над 100 фолклорни колектива и индивидуални изпълнители от 15 държави.
Мащабното събитие се провежда под егидата на Националната комисия на България за UNESCO, а основни организатори са Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и World Folklore Academy.
Основна задача на шампионата е да се даде възможност за изява на творчески колективи чрез конкурсна програма, определяща най-добрите от тях, както и по-нататъшното популяризиране на отличените чрез излъчване в Европейския и Световния телевизионен ефир. Характерна особеност на Световният шампионат по фолклор „World Folk” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по 3 сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по Световната интернет телевизия.

30.08.2018 г. /четвъртък/

17.20 часа – Конкурсна програма на централния площад пред НЧ “Просвета 1888” – Поморие
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG