Приключва изграждането на център за обучение при бедствия в Шумен

Приключва изграждането на център за обучение при бедствия в Шумен

Сред приоритетните задачи, които стоят пред шуменската пожарна, са доразвиване и обучение на доброволни формирования, превенция и обучение на населението за защита от природни бедствия. В тази връзка в Шумен се изгражда един от шестте областни учебни центъра в страната за обучение на населението за действия при природни бедствия. Това съобщи на пресконференция днес директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Иван Иванов.

Очаква се изграждането на административната сграда и учебния полигон на центъра да приключи до края на 2018 г., за да може от началото на следващата година да започнат обученията. Те ще са свързани с бедствията, в началото с ученици, а след това с доброволци към доброволните формирования, отбеляза Иванов.

Той съобщи още, че в около 30 процента от офицерския състав в шуменската пожарна не е запълнен и липсват служители с висше образование. Недостиг на кадри при оперативните работници обаче няма да има, след като приключи конкурс за назначаването на осем пожарникари в поделенията на регионалната дирекция. Кандидатите за обявените свободни места са 44.

През изминалата година са извършени 29 комплексни, 592 контролни и 841 тематични проверки в различни обекти. За отстраняване на нарушения са връчени 162 противопожарни разпореждания, съставени са и 35 акта. Служителите са участвали във въвеждането в експлоатация на 185 обекта.

От началото на годината на територията, обслужвана от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен, са възникнали 1156 произшествия, като пожарите са 619. През миналата година пожарите са били 590, бе съобщено на пресконференцията./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG