ТЪРСИ

"Не вярвай на лисицата" гостува в Мирково

Заповядайте на спектакъла "Не вярвай на лисицата" по фрагменти от творчеството на Йордан Радичков, който ще се изиграе на сцената на Народно читалище „Христо Ботев – 1884 г.“, с. Мирково.
Дата: 01.11.2018 г. /четвъртък/.
Начало: 18:30 часа.
Вход: СВОБОДЕН.
Организатор: Община Мирково.

Режисьор : Юри Дачев
Художник : Елена Иванова
Музика: Петър Радевски
Участват : Мария Статулова и Теодор Елмазов

Защо жабата е мрачно животно, какви са вълците от Турну Магуреле, преструва ли се лисицата на умряла и къде ходи простотията.. - това са само част от въпросите, на които актьорите Мария Статулова и Теодор Елмазов ще се опитат да дадат отговор в новия им спектакъл „Не вярвай на лисицата”.

Обединени от любовта си към творчеството на Радичков, двамата актьори събират на едно място на театралната сцена фрагменти от някои от най-емблематичните пиеси на автора.

По идея на Статулова и Елмазов, двамата започват работа по текстовете на Йордан Радичков като съумяват да съберат в един спектакъл вечните образи и едни от най-изпълнените с хумор парчета от неговите пиеси. Сред подбраните текстове публиката ще намери историите от пиесите „Януари” и „Суматоха”, както и разказът на Радичков „За простотията”. Създавайки една своеобразна суматоха от фрагментите, актьорите потъват в света на Йордан Радичков и разказват поучителните истории на автора със забележката, че никога не бива да вярваме на една лисица, даже и да ни се струва умряла!

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG