Ухажваме Volkswagen за завод, а Great Wall ще потегли отново

Ухажваме Volkswagen за завод, а Great Wall ще потегли отново

Ухажваме Volkswagen Group за нов завод, а Great Wall ще възстанови производството на коли у нас, каза Стамен Янев, изп. директор, Българска агенция за инвестиции пред телевизия "Блумбърг".

Той посочи, че към настоящия момент няма официален контакт с Volkswagen Group, както и със Skoda. "Разговорите са дълги. Ще се разгледат група от страни, които отговарят на определени изисквания, както и макроикономическите показатели и политическата обстановка. Немските медии дават сигнал, че ще се възползваме максимално и ще направим всичко възможно голям автомобилен производител да не поглежда към България за последен път", продължи Янев.

"Предприятието на Great Wall преустанови дейност през 2015. Но всъщност една част от автомобилите вече са по българските пътища. В мениджмънта на компанията има амбиция от 2019 да бъде възстановено производството, тъй като китайците изравниха стандартите за дизелови автомобили с европейските такива и през България може да се намери пазар на тези автомобили. Друга немска компания избра Ловеч и стартира нова производствена база именно тук. Уверен съм в успешното бъдеще на българската автомобилна индустрия", завърши шефът на БАИ./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG