Забраниха рекламата на акцизни стоки

Забраниха рекламата на акцизни стоки

Забранява се публикуването на обяви и съобщения, включително в електронен вид, чрез които се предлагат за продажба акцизни стоки, както и отпадъците от тютюн, записа парламентът на второ четене в промените в закона за корпоративното подоходно облагане.

С него се правят изменения в различни други закони. Забраната не се отнася за търговци, предлагащи алкохолни напитки чрез електронен магазин по смисъла на параграф от Закона за данък върху добавената стойност, когато стоките са с бандерол, когато е задължителен, или дължимият акциз е заплатен.

Когато информацията не е свалена в тридневен срок от нейното публикуване, директорът на Агенция "Митници" или оправомощено от него лице издава решение за временно спиране/блокиране/ на достъпа до съответните интернет страници. Срокът за спиране на достъпа до интернет страниците е от седем дни до един месец.

Акцизните стоки с колекционерска стойност могат да се съхраняват в обекти, в които се извършва стопанска дейност, само с бандерол и, ако за тях е подадено уведомление по съответния законов ред. Копие от регистрираното уведомление и приложените към него документи следва да се съхраняват в обекта.

 

Не се приеха и двата сходни текста - на левицата и на Обединени патриоти - годишните финансови отчети на малките и микрофирмите да не подлежат на независим финансов одит.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG