Български дронове ще прави ВМЗ Сопот

Български дронове ще прави ВМЗ Сопот

Български дронове ще започне да произвежда ВМЗ Сопот. Това ще стане възможно на базата на договора за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, съобщиха от министерството на икономиката.

Израелската компания е глобален лидер в производството и дизайн на безпилотни летателни апарати, има над 70 клиента по целия свят, в това число продава и на НАТО. Договорът за трансфер на технологии ще даде възможност на ВМЗ за собствен бранд български безпилотни летателни апарати, както и тяхното сервизиране,  поддръжка и обслужване.

Договорът за сътрудничество е подписан от Атанас Богданов председател на Борда на директорите на ВМЗ Сопот и от Ади Коен директор бизнес развитие и маркетинг на Aeronautics.

Израелската компанията счита страната ни за важен хъб за стоки за въздушната авиация. „Заедно можем да навлезем на нови пазари“, коментира Ади Коен. По думите му целта е да се установи в България линия за асемблиране и производство на безпилотни летателни апарати./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG